Touwtrekcompetitie West Vlaanderen
Open Westvlaams Kampioenschap
ttc de stove

Seizoen 2014
Extra's
Vorige jaren
Contact

Bookmark and Share

home > verslagen > ttc de stove

PCW 4 De Stove

Ieder jaar hopen de Getrainde bezoekers dat De Stove moe is op zondagmiddag, na hun drukke feestweekend. Al 5 jaar na een komen we bedrogen uit. Uiteraard weten we ook dat de keiharde grond in het voordeel is van de zwaardere ploegen en van ploegen die een paar voetjes meer op de grond hebben. Laten we kort zijn over De Stove zelf : ze staken er met kop en schouders bovenuit. Hoopten we dat meerdere ploegen hen zouden kunnen beginnen bedreigen dit seizoen, na zo een dag denk ik "dat zal dan toch nog een tijdje duren" Gelukkig kunnen we ons troosten met het excuus "ja maar natuurlijk wint de zwaarste ploeg hier iets duidelijker". TTV Versieck had in de eerste ronde al de KLoJo's bij de keel gepakt en in de vierde ronde ook al 'tParochiebladje. Ze bewezen daarmee dat hun winst tegen De Stove op het BK geen toevalstreffer was. Maar toen de twee ongeslagenen in de laatste ronde tegen elkaar uitkwamen, was toch duidelijk (laat mij daar eerlijk in zijn), dat Versieck best hoopt op vele trouwfeesten bij De Stove (op avonden voor de wedstrijden). Misschien moet ik een bruid zoeken, is er nog iemand kandidaat om op 16 oktober te trouwen???
De Stove dus weer als vanouds, Versieck daarachter. Volgende in de rij was 'tParochiebladje, want ook zij konden de KLoJo's op de knieen krijgen. Het verschil tussen "die van Sijsele" en "die van Izegem" in de competitie is nu 2 punten (in het voordeel van die Izegemnaars). KLoJo's volgden, na een off-day. Bijna was hun ravage compleet toen Versieck2 op 30cm van een gelijke trek kwam. De KLoJo's volgen nu op 16 punten, dus de strijd is gestreden, vrees ik. De voorsprong op 't Parochiebladje bedraagt 6 punten. Bij een gelijke stand :

Indien meerdere ploegen hetzelfde aantal punten hebben op het einde van de competitie,
Worden alle punten van de onderlinge duels vergeleken door de punten van alle
onderlinge duels op te tellen. De ploeg met het betere onderlinge puntenaantal uit de
duels krijgt een eindplaats voor de andere.
Als gelijk : het onderlinge duel van het laatste tornooi telt,
Als gelijk : onderlinge duel van het voorlaatste tornooi telt,...
Enz.
Is er dan nog geen winnaar : extra trek "best of three" na laatste tornooi indien het om
de eerste plaats gaat (Getraind OF eerste plaats Recreant). Zoniet delen de ploegen de
desbetreffende plaats.
De ploegen die aan deze beslissende trek meedoen mogen opnieuw worden
samengesteld, maar er mogen geen trekkers uit andere competitieploegen in staan.

Momenteel is de stand 9-3 voor de KLoJo's, dus 'tParochiebladje moet zeker 7 punten inhalen.
Het lijkt me niet waarschijnlijk dat de KLoJo's in Sijsele nog zo een off-day zouden hebben.
Ter info : de onderlinge duels leveren een 6-6 gelijke stand op tussen Versieck en Parochiebladje!

Versieck2 hield rekening met een goede vormcurve en de harde ondergrond en vond het moment rijp om ook bij de Getrainden mee te doen. Jammer genoeg had KLJ Ruiselede en Fredotrans moeten verontschuldigen wegens geen ploeg, anders zouden er daar achterin bij de Getrainden meer leuke wedstrijden zijn geweest. Nu was dat beperkt tot een spannende gelijke trek tegen de JupilerBoys. Dezen hadden te weinig gewicht aan het touw om hun aanvalsspel te kunnen doen op deze weide.

Bij de recreanten 13 ploegen. Ze werden verdeeld in twee poules.
In de poule van 7 won 't Gaperke zonder een steek te laten vallen of zonder ook maar in de problemen te komen. KLJ Houtave mannen volgde en daarna ADHD met 8 punten. Versieck had een derde ploeg samengepuzzeld voor dit tornooi en eindigde vierde in de poule, samen met KLJ Houtave-Oostende. Versieck 3 trok liefst drie maal gelijk. KLJ Houtave meisjes totaliseerde 5 punten en De Ploeters, de plaatselijke speelpleinwerking bleef steken op 0 punten. Deze onervaren ploeg trok met een man minder en dat wreekte zich uiteraard. Volgend jaar vragen aan de tegenstander om er iemand uit te laten!!!

In de tweede poule Stond Wieme samen met KLJ Uitkerke met 11 punten aan de leiding. Beiden dus met 2 gelijke trekken.
De aanleiding voor deze gelijke trekken stond op de derde plaats : Fredotrans gemengd. Maar zij hadden (net als Versieck) ook nog een derde keer gelijkgetrokken (tegen Stove Jeugd). Met al dezegelijke trekken zal Fredotrans een lastige dag hebben gehad. De ploeg bestond uit ervaren en minder-ervaren trekkers. Hopelijk hebben ze zich geamuseerd in deze spannende poule, en kunnen ze weer opbouwen. Vijfde werd Stove KLJ Jeugd, en er zaten enkele wel heel jeugdigen bij deze 13 trekkers! Een oude zaag kan zeggen, die horen hier nog niet thuis, maar als je oplet zie je het volk toch altijd wat meer kijken, met de glimlach op de lippen. Dus wat mij betreft, hebben zij daar zeker een plaats!!! KLJ Uitekerke Dames haalde 4 punten en KLJ Oostende kon niemand naar zich toetrekken, maar er waren dus wel liefst 4 ploegen van KLJ Oostende-Houtave!
Voor de kruisfinales had Wieme de pech uitgeloot te worden tegen 't Gaperke die wonnen. KLJ Uitkerke mocht "rustig beginnen" tegen KLJ Houtave Heren. Wieme won dan ook de derde plaats . Maar de verrassing was toen KLJ Uitkerke "fris" aan de finale mocht beginnen en 't Gaperke twee maal na mekaar versloeg.

Versieck 2 stond voor Houtave gelijk met 't Gaperke maar komt door het puntje te halen tegen de Jupilers op een puntje voorsprong. In Sijsele zullen ze dus in dezelfde klasse trekken (Gevorderd) en kunnen ze de strijd met open vizier aangaan. Beide ploegen lijken heel sterk te zijn gegroeid in de loop van dit seizoen. Het zijn twee van de vijf ploegen die in een schemerzone zitten tussen Getraind en Recreanten op een gewoon tornooi. Deze 5 kunnen op 17 oktober uitmaken wie van de 5 het seizoen het sterkste beŽindigd!

Het tornooi was weer dik in orde, maar bij De Stove zou het tegendeel ons verbazen.

Nu rest onze competitie alleen nog zondag 17 oktober, Sijsele. Gelieve daar zeker op tijd te zijn!

Het moet me toch nog eens van het hart dat het wat mager bleek dat 'tParochiebladje en Wieme, twee TROUWE COMPETITIEPLOEGEN, zo weinig volk hadden op hun niet-competitietornooi. Uiteraard heeft iedere ploeg zijn excuus (wij waren ook niet op allebei), dus ik wil niemand viseren, maar het eindresultaat was mager? ..
Ook al waren de enen laat met vastleggenen wonen de anderen wat verder af? .
Misschien moeten we meer onder elkaar afspreken : als 2 teams elk een halve ploeg hebben, kan er gerust een ploeg meer zijn op zo een tornooi.

Groet
Geert

PS : Ik hoop binnenkort (nog voor  het tornooi!) de kalender 2011 op te stellen. Als je een competitiedag wil organiseren, overleg dit dan NU AL onder elkaar, met de juiste datum!
Er werd een persverslag opgestuurd van De Stove, naar Krant v West Vlaanderen :
Hierbij de tekst ter info : een verslag voor een ander publiek.

De Stove organiseert alweer geslaagd tornooi

Winnaars op eigen terrein
Houtave- De Touwtrekclub De Stove heeft eigenlijk De Haan als thuisbasis maar organiseert al jarenlang een tornooi in Houtave op de derde zondag van september. De grond is er, volgens de Touwtrekkers zelf, keihard en dat zorgt voor aanvallende wedstrijden. De ploegen die voor uithouding gaan, hebben er een nadeel. Krachtpatsers kunnen er echter, meer dan anders, de overwinning naar zich toe trekken. Gelukkig bleef het de hele middag droog.

Met 6 westvlaamse Getrainden-ploegen en liefst 13 recreantenploegen mogen we gerust weer van een geslaagde editie spreken. Bij de recreanten vaardigde KLJ Oostende-Houtave liefst drie ploegen af, het was voldoende voor een vierde plaats van hun Heren (Houtave). De ploeg Wieme uit Maarkedal, bij Oudenaarde werd derde. De tweede plaats was voor een ploeg uit Heestert en KLJ Uitkerke mocht na een zeer knappe reeks op het hoogste schavotje. Bij de Getrainden  won de organiserende ploeg op overtuigende wijze. De laatste wedstrijd moesten ze nog op het gras tegen TTV Versieck uit Sijsele, die op dat moment ook nog ongeslagen was, maar al snel was duidelijk dat dezen rijp waren voor een verliesbeurt. Ieder jaar opnieuw hopen de tegenstanders dat de trekkers van De Stove moe zouden zijn van het vele werk aan hun uitgebreide feestweekend. Maar ieder jaar merken we dat de thuisploeg nog net dat tikkeltje meer kan dan op andere tornooien.

Opnieuw westvlaams kampioen
Terwijl De Stove een foutloos parcours aflegde, lieten de naaste concurrenten voor de westvlaamse titel, De KLoJo's uit Tielt, meerdere steken vallen. Hierdoor werd de kloof die De Stove al had, nog wat uitgediept en is de westvlaamse titel voor het vierde jaar op rij voor hen. De overhandiging van de beker zal gebeuren op het laatste tornooi van deze westvlaamse competitie, te Sijsele op 17 oktober. Een echte triomftocht valt daar eigenlijk wel niet te verwachten, want daar moet de strijd worden aangeboden met nationale en zelfs internationale toppers, en dat is zelfs voor deze succesvolle vriendengroep een stapje te ver. Ondertussen zal de vreugde om een geslaagd tornooi en een nu al geslaagd seizoen, er niet minder om zijn.
Bij de Getrainden werd TTV Versieck (Sijsele) tweede, 'tParochiebladje (Izegem) derde, en KLojo's vierde. TTV Versieck2 en De Jupilerboys/KLJ Meulebeke deelden de vijfde plaats .

De westvlaamse competitie-tussenstand : http://west.touwtrekken.be/
Uitslagenbord van tornooi te Houtave : http://www.touwtrekken.be/180_houtave_touwtrekken

PHP script © Jan Lenaerts www.sfida.be ontwikkeld op vraag van BTB PC West Vlaanderen
Belgische touwtrekbond