Touwtrekcompetitie West Vlaanderen
Open Westvlaams Kampioenschap
gistel bij de ponys

Seizoen 2014
Extra's
Vorige jaren
Contact

Bookmark and Share

home > verslagen > gistel bij de ponys

Dag 2 : Gistel, bij de Pony's

Laten we maar niet rond de pot draaien : ook dit is niet het beste grasveld. Net zoals er in voetbal veel wordt geluld over kunstgras, glijbanen in de winter, hobbelige terreinen,... en men ook in tennis gravel- tegenover grasliefhebbers heeft en nog zoveel meer, zo kan er ook over het veld in Gistel veel worden gezegd. Hoogstwaarschijnlijk heeft iemand daar wel punten door verloren (of hebben ze minstens een goed excuus), dan hebben anderen daar wel puntjes door gewonnen en dezen zullen we wel niet horen klagen. Enfin, niet ideaal, maar dat is sport. Het is ook niet onveilig als er geen vuilnis ligt. Daar staat ook tegenover dat hun lokaal al enkele malen zeer welkom was bij regenweer. Het ene is het ene en het andere is het andere, zoals men dan zegt.

Bij de Getrainden eindigden liefst 7 wedstrijden van de 21 op een gelijke trek. Alleen De Stove werd er niet door tegengehouden, nadat ik in de nabeschouwing van Ruiselede nog had gezien dat het overwicht weg was, moet ik daar na Gistel op terugkomen. Een snelle overwinning is niet altijd een teken van sterkte, maar veelal van angst (kijk maar naar wat de ploegen tegen 't Parochiebladje doen) maar als je ziet hoeveel overschot ze hadden tegen de latere tweede... .

Bij de Pony's had ik op Paasmaandag dan weer de verrijzenis gezien, maar zij vielen op hun eigen organisatie door de mand (op sportief vlak dan toch) en werden zevende en laatste (2 punten : gelijk tegen Fredotrans en Parochiebl.) Versieck bevestigde wel hun Paastornooi en werden nu zelfs tweede, hoewel ze zich in hun eerste wedstrijd verslikten in Fredotrans. Zij verloren opnieuw tegen de KLoJo's (laatste ronde), maar hadden gecompenseerd door dubbele winst tegen KLJ Ruiselede in de voorlaatste ronde. Begrijpelijkerwijze waren de kruisfinales onmiddellijk daarna, en tegen dezelfden, een beetje van het goede teveel voor hen. Nog wel zin, maar Touwtrekkers weten : wie zich maar voor 95% geeft, is een vogel voor de kat. Ook KLJ Ruiselede bereikte de tweede plaats, maar verliest door onderling duel 10 punten in de tussenstand. Ruiselede deelt na opnieuw een sterk tornooi de tweede plaats met Versieck.(Pony's volgen als vierde op 20 punten).

Versieck won van Ruiselede, die won tegen de KloJo's die wonnen tegen Versieck. Versieck trok gelijk tegen Fredotrans, Ruiselede deed dat tegen 'tParochiebladje, maar de KloJo's deden dat tegen deze beiden en daardoor strandden zij op de vierde plaats. Best wel frustrerend als de punten zo dicht bij mekaar liggen. Al één plaatsje opgeschoven en ook al wat meer samenhorigheid merkbaar, zoals te voorzien bij een nieuwgevormde ploeg.

Parochiebladje en Fredotrans haalden samen de vijfde plaats met vier gelijke trekken : tegen mekaar, De Pony's en De KLoJo's. Fredo dus ook tegen Versieck, 'tParochiebladje dus ook tegen Ruiselede. Bijna eenzelfde beeld als in het Paasweekend.

Steekt De Stove er weer met kop en schouders bovenuit, het valt toch op dat er voor de rest geen zwakke broertjes meer bijzitten. Een vaststelling die we ook na dag 1 al deden.

Het is een rare wereld ! Was er bij de Getrainden maar één echt grote verandering merkbaar, bij de Recreanten werd alles door elkaar gemangeld.

Het Klein Bilkske stond na vorig tornooi nog bovenaan de rechterkolom, nu werden ze onbetwist winnaar. Zelfs het kantvoordeel (4 gelijke trekken de eerste 4 ronden, daarna gene meer !) kon hen niet tot puntenverlies leiden. Zoals voorzien zijn zij kandidaat nummer 1 om de Recreantencompetitie te winnen, als er tenminste niks onvoorziens gebeurt. Den Tempel, in Ruiselede nog gedeeld laatste had ditmaal wel een volledige ploeg mee en stond tot de laatste ronde mee aan de leiding. Het laatste duel tegen 't Bilkske kon aldus fungeren als finale. Maar hierin was het verschil wel duidelijk. Den Tempel rondde af met 19 punten. Na een gelijke trek tegen KLJ Meulebeke Jeugd. 

KLJ Meulebeke volgde op Den Tempel met slechts één puntje verschil (18p). Zij eindigden dit maal wel net voor hun tweede (jeugd-)ploeg die vierde werd (16p).

In een tweede peletonnetje deelden KLJ Oostende en Fredotrans Dames  de vijfde plaats met 10 punten elks en een onbeslist onderling duel. Aldus werden de FredoDames nog eens vierde competitieploeg en lieten ze 3 ploegen achter zich (2 competitieploegen). Een hoopgevend signaal voor de volgende tornooien.

De winnaars van Ruiselede : KLJ Ruiselede, moest met wat minder volk trekken en het resultaat was dan ook precies omgekeerd : ze werden laatste. Ze zaten dicht opeen met Versieck en KLJ Gistel, maar lieten in de laatste ronde na om deze laatsten nog een punt te ontfutselen, waardoor ze 2 plaatsen zouden zijn opgeschoven. TTV Versieck, in Ruiselede nog "goe bezig", kwam aan het touw met achten, maar nauwelijks goed voor 500 kg. Het bleek te weinig om iets te forceren. De ploeg was "niet in balans" te krijgen en viel dan ook te herhaaldelijk op de grond.

Na twee van de zes tornooien is vooral in de recreantentussenstand nog geen lijn te trekken. KLJ Meulebeke en 't Bilkske hebben het beste gemiddelde en leiden er de dans. : Tussenstand op www.west.touwtrekken.be

Ook in Gistel was de zeer competente fotograaf van Ruiselede aanwezig : de foto's worden tegen 1 juni verwacht op www.ttv-versieck.be

Nu al een reeks foto's op de site van 't Parochiebladje

Volgende competitietornooi : KLJ Meulebeke, (Meulebeeksestraat 18 te Izegem) op 28 juni. Aangepast schoeisel toegelaten.

Maar eerst Het BK voor Bondsploegen op zondag 7 juni in De Haan : GO-GO WEST!!!!

Graag tot binnenkort,

Geert

PHP script © Jan Lenaerts www.sfida.be ontwikkeld op vraag van BTB PC West Vlaanderen
Belgische touwtrekbond