Touwtrekcompetitie West Vlaanderen
Open Westvlaams Kampioenschap
heet in meulebeke

Seizoen 2014
Extra's
Vorige jaren
Contact

Bookmark and Share

home > verslagen > heet in meulebeke

Heet in Meulebeke

KLJ Meulebeke was uitgeweken naar grondgebied Izegem, zodat bovenstaande titel eigenlijk niet klopt. Ze hadden er een weide onder een drukkend-warme hemel. Gelukkig was er geen reden zoals eerder op de week nog was voorspeld, want zij hadden het risicootje genomen van geen beschermende tent te zetten. Gelukkig was het ook bewolkt, want ook de zon had moordend kunnen zijn. Enfin, het viel dus eigenlijk goed mee, en hun oorspronkelijke vrees van "gaan we wel genoeg ploegen hebben als we een tornooi doen" was ongegrond. Van grond gesproken : deze was natuurlijk hard door het droge weer, maar het gazon was ook niet echt "egaal begroeid". Vooral recreantenploegen (maar ook nog veel Getrainden) maakten er dankbaar gebruik van om achter de vaste "gasvodden" te parkeren. Geen kantvoordeel, maar misschien toch gevaarlijke putten tussen de touwen. Volgende keer niet wachten tot de dag voordien om te maaien maar ook een paar weken vooraf al eens maaien?
 
De datum bleek voor Versieck alvast een groot probleem en zij moesten zich tot één ploeg beperken. In die ene ploeg dan nog een dame, en iemand die veel liever als recreant trekt wegens kort van adem. Maar ze waren niet de enigen met een probleem : De Pony's moesten helemaal afwezig blijven, maar ook de meeste aanwezigen waren fel gehandicapt : ploegen zonder fitte vervangers, ploegen waarbij de aanwezigen wat pips leken wegens een zware avond of wat dan ook, ploegen die de verhoudingen Dames-Jeugd niet optimaal konden gebruiken, bij de Recreanten ook ploegen die moesten samensmelten om toch te kunnen trekken,... . Weinig ploegen voelden alvast behoefte voor een intense opwarming.
 
Door het drukkende weer waren er geen lange trekken (alleen aan het touw lijken ze meestal wel lang) en waren er veel gelijke trekken, hoewel er geen kantvoordeel leek. Dat er geen lange trekken waren was natuurlijk in het nadeel van de lichte ploeg van het Parochiebladje, dat puntenloos bleef. Fredotrans kon beginnen met dubbele winst tegen 'tParochiebladje en onmiddellijk daarna een gelijke trek tegen Versieck, maar daarna kwamen er geen punten meer uit de bus. Versieck begon sterk met een gelijke trek tegen KLJ Ruiselede en gelijk tegen Fredo en tegen De Stove was de middellijn één keer nog slechts een kleine meter te veraf, maar ze bleven steken op 5 punten en een vierde plaats. Het "trio aan de kop" stond daar een eind boven : de derde, KLJ Ruiselede haalde direct 9 punten (kostbare punten tegen Versieck!) na drie gelijke trekken en 2 x dubbele winst. Zij trokken ook gelijk tegen KLoJo's en De Stove. Maar deze twee mochten de eerste plaats delen na een onderlinge gelijke trek en gelijk tegen KLJ Ruiselede, maar ze hadden geen verdere steken meer laten vallen. De KLoJo's, met buitenlandse verSTERKing, verloren wel de finale (in 3 trekken), die voor de warmte voor de meesten overbodig zou zijn geweest, maar doen een mooie sprong in het klassement van de vijfde naar een gedeelde derde plaats (met Versieck) op 10 punten van de tweede (Ruiselede). De Stove bewees wat veel mensen zeggen : het huwelijk is slecht voor de fysiek.
Vooral dan het feest als dat de avond voor een warme touwtrekmiddag plaats grijpt. Niet echt overtuigend, en iemand naast zich duldend, konden ze WEL weer de volle pot meenemen naar Houtave en De Haan. Voorsprong met dichtste achtervolgers uitgediept tot 50 punten. De seizoenszege komt al akelig dichterbij!
 
Bij de recreanten veel nieuwe ploegen, de organisatoren hadden hier flink hun best gedaan ! Zo moesten we ook niet te vlug na mekaar trekken. Twee reeksen van 6 waren het resultaat. Klein Bilkske en KLJ Meulebeke1 zaten met en Tempel in de ene reeks, KLJ Ruiselede 2 en Fredo-Dames in de andere. In die eerste reeks bleven de Jupilerboys zonder puntenverlies en Klein Bilkske en KLJ Meulebeke deelden de tweede plaats (onderling duel onbeslist). Jammer voor KLJ Ruiselede dat in de andere reeks derde werd en dus achter die twee blijft. Den Tempel en Fredotrans Dames eindigden beide vijfde in hun poules en hadden eigenlijk nog tegen mekaar moeten trekken. Maar toen ik de afgeprinte resultaten kon inzien was het al te laat om dat nog te organiseren. Er zou misschien ook weinig behoefte aan zijn  geweest? Ze krijgen beide punten als voor een gedeelde plaats. Versieck vaardigde geen tweede ploeg af.
Finales : (tellen niet mee voor competitie) Klein Bilkske en KLJ Meulebeke moesten een barrage trekken om te zien wie naar de halve finale mocht. Wie ook won van de twee, ze zouden een  ferme handicap hebben in die kruisfinales door deze spannende trek. Klein Bilkske won in drie trekken, maar was daarna zoals gevreesd uitgeteld en eindigde vierde. Firma Cannie strandde op de derde plaats. De finale tussen JupilerBoys en KLJ Meulebeke Jeugd (winnaar tweede reeks) bracht ook nog geen winnaar voort na twee trekken, maar dat was vooral omdat de Jupilers wat overmoedig waren en het verstand niet meer gebruikten, de derde trek konden ze orde op zaken stellen en het tornooi winnend afsluiten.  
De volgorde van het klassement blijft perfect behouden, behalve dat Den Tempel nu 10 punten achter KLJ Ruiselede komt; en Versieck uiteraard een plaats daalt.Bilkske en Meulebeke blijven naast mekaar aan de leiding.
 
Beide finales in 3 trekken, de hoofd-wedstrijdleider Johan merkte terecht op dat weinig tornooien ZO spannend zijn !
 
TUSSENSTANDEN : www.west.touwtrekken.be . Later volgen nog de foto's en ook de beloofde foto's van Gistel zijn nog niet binnen bij mij. Ik laat iets weten als ze op het wereldwijde net staan.
VOLGENDE AFSPRAAK : over twee weken, 12 juli, bij gastheren 'tParochiebladje. Let op : NIEUWE LOCATIE : REPERSTRAAT in Izegem, op een boogscheut van dit tornooi.
 
Graag tot dan !
PHP script © Jan Lenaerts www.sfida.be ontwikkeld op vraag van BTB PC West Vlaanderen
Belgische touwtrekbond