Touwtrekcompetitie West Vlaanderen
Open Westvlaams Kampioenschap
parochiebladje bij chiro emelgem

Seizoen 2014
Extra's
Vorige jaren
Contact

Bookmark and Share

home > verslagen > parochiebladje bij chiro emelgem

PCW dag 4 : Izegem

't Parochiebladje ging ons dit jaar op een ander terrein ontvangen. En het mag gezegd : het was een serieuze verbetering. Van een kantvoordeel was geenszins sprake! Zelden gezien dat bij een strijd tussen 14 ploegen er maar één gelijke trek was! Bij aankomst was de grond vochtig waardoor mooie, edoch stevige, putten konden worden gemaakt. Al gauw werd het droger zodat het watr moeilijker werd. Het was ook het eerste jaar dat er meerdere extra ploegen werden verwacht (van buiten competitie). Echter, enkele van onze competitieploegen moesten verstek laten gaan. De Pony's, Fredotrans en Fredotrans Dames. Ook KLJ Meulebeke had dit maal slechts één ploeg mee, en we missen ook de enthousiaste aanwezigheid van KLJ Uitkerke op onze tornooien, tot vorig jaar ook telkens goed voor één of meer extra ploegen.

Het terrein was behalve beter, ook groter, en men was ook beter voorzien op slecht weer dat gelukkig wegtrok bij de eerste oefenpartijen. Een detail voor sommigen, maar zeer leuk als je 't mij vraagt : een aandenken voor de beste ploegen dat opvalt in een prijzenkast. Je kunt de mannen (en dames) die achter de organisatie zitten niet verwijten dat ze geen moeite doen !
 
Het resultaat was 14 ploegen,...in een kl*teverdeling... Ik had niet graag de poules moeten indelen vandaag :
5 Getrainden :  wat triestig om ze alleen te moeten laten trekken
5 Geoefenden : idem
4 recreanten : 4 keer trekken is hier net voldoende, maar hier zaten de Jupilerboys op papier niet echt op hun plaats? Hoewel de samenwerking tussen De Gapers-KLJHeestert zeker positief verraste.
Samenvoegen dan maar???
Getrainden-Geoefenden? Zou zeker tot meer lange gezichten en vooral heel veel overbodige partijen hebben geleid.
Geoefenden-recreant? Had gekund, maar dan trokken ze wel 8 wedstrijden, en de Getrainden 4 of 5, van scheeftrekken gesproken.
Uiteindelijk hakte Jan Lenaerts de knoop door op de minst slechte manier : 3 poules en finales en troosting.
 
Recreanten : KAJ De Snaere probeerde wel, maar had geen verhaal tegen de anderen. de Fifi-carpanglers bewezen meer te kunnen dan alleen maar vissen, maar De Gapers-KLJ Heestert verrastte positief. Een jaartje competitie zou hen veel kunnen bijbrengen! Hetzelfde geldt voor de JupilerBoys die de smaak waarschijnlijk al te pakken hebben. Het is hen gegund : hou de kalenders in de gaten en oefenen maar jongens!
 
Geoefenden : Klein Bilkske en KLJ Meulebeke bevestigden dat ze zullen strijden voor de competitie-zege door hier nek-aan-nek naar de meet te gaan. Gelijk geeindigd (enige gelijke trek van de dag) hadden die van het Klein Bilske ook in de finale een derde trek nodig om afstand te nemen van KLJ Meulebeke. Ze krijgen beide dezelfde punten en blijven gelijk in de competitie-tussenstand. Ze worden nog nauwelijks bedreigd door de anderen (60 punten voor op volgende recreanten), tenzij ze afwezig zouden zijn. KLJ Ruiselede 2 werd derde hoewel ze telkens (4 trekken) ferm in het nauw werden gedreven door Versieck 2 die echter geen enkele keer de 4 meter kon vol maken. Ruiselede's derde recreantenplaats lijkt ook al behoorlijk vast. Den Tempel moet 30 punten goed maken in 2 tornooien. Zij kennen daar wel ongetwijfeld de mensen voor, getuige enkele uitschieters de vorige jaren zoals Beker van Vlaanderen 2007-winnaars. Maar men slaagt er blijkbaar niet meer in om dezen allen samen aan het touw te krijgen. Opnieuw moesten zij toegevingen doen wat betreft de ploegsamenstelling, en dan wordt het natuurlijk direct lastig. Ze verrastten door het Hezt Klein Bilkske opvallend lastig te maken, maar bleven vandaag steken op 0 punten. Versieck staat op 40 punten van Den Tempel (door een afwezigheid in Meulebeke), maar zal serieus moeten verrassen om deze in te halen. De winnaars van de Recreantencompetie 2008 zullan al ferm hun best moeten doen om 4de recreant te worden... .
 
Getrainden : 't Parochiebladje kon op hun eigen tornooi eindelijk nog eens een (aanwezige) ploeg achter zich laten : KLJ Ruiselede was het slachtoffer. Zonder mij te willen moeien : kunnen jullie niet weer eens op de weegschaal gaan staan, Parochiebladje? De 550kg-regel geldt nog steeds en ver kunnen jullie daar toch niet boven zitten??? Onverdiend dat jullie niet hoger staan, want de techniek moet zowat de beste van het deelnemersveld zijn ! Enfin, KLJ Ruiselede had een knap lastige dag vandaag en was waarschijnlijk tevreden dat er 2 afwezige getrainden waren. Ze beperken het verlies tot 20 punten op TTV Versieck en staan in de competitie nu nog maar 10 puntjes achter hen. Dus hier blijft alles nog mogelijk, vooral omdat Versieck het traditioneel lastig heeft op eigen veld wegens "bezig met de organisatie".
Versieck stond vooraf gelijk met De KloJo's, maar moesten hen 10 punten laten gaan vandaag, ondanks 2 spannende trekken. KloJo's misten nochtans kernfiguur Jurgen Mestdagh, omdat deze vannacht vader geworden was van Miel. Proficiat Jurgen, je mag wachten met tracteren tot in Houtave, hoor!
 
De Stove had niet echt overschot tegen Versieck en de KLoJo's, maar toch hielden ze alles weer mooi onder controle, en werden ze niet echt in de problemen gebracht. Op het Belgisch Kampioenschap konden ze niet pieken zoals gehoopt (4de plaats is mooi, maar niet alleen zijzelf hoopten vooraf op een finale). Enkele mensen die er iets vanaf weten stelden al dat de competitie misschien te licht is, om hen te laten voorbereiden op een BK. Temeer omdat soms op te merken valt dat ploegen zich wat inhouden tegen De Stove wegens "toch hopeloos". Let op : dit is niet negatief maar "tactiek". Iedereen probeert het resultaat zo goed mogelijk te maken. Op deze manier heeft De Stove geen opeenvolging van zware wedstrijden als voorbereiding op een BK. Maar ja, ze kunnen zich toch niet verzwakken in het seizoensbegin, en nu dat misschien wel zou kunnen, gaan ze zich dat ook niet permitteren op hun eigen tornooi, en ook in Damme is de tegenstand wel wat harder, zonder dat ze aan hun ploeg moeten sleutelen. Nu ja, we kunnen alleen maar hopen dat de naaste achtervolgers blijven groeien en het De Stove nog wat lastiger kunnen maken? Op deze manier worden al onze ploegen er beter van. Voor dit jaar echter lijkt de buit binnen ! Dat zou dan de derde maal op rij zijn en de wisselbeker definitief in Houtave-De Haan plaatsen. Zij staan liefst 70 p voor op De KLoJo's.
 
Tussenstand : zie ook : http://west.touwtrekken.be
Stove niet meer bedreigd? Ruiselede van 2de plaats naar 4de , van 10 punten voor, naar 10 punten achterstand op Versieck. 
KLoJo's van gedeeld derde, schudden ze Versieck 10 punten los. Zoals in het begin van het seizoen voorzien, hebben ze een "stijgende vormcurve". Tweede plaats.
Versieck : derde : 10p achter op KloJo's, 10p voor op KLJ Ruiselede1.
 
Nu enkele maandjes rust : Volgende afspraak : Houtave bij het altijd lekker goed bezette tornooi van De Stove. Op zondag 20 september.
Het terrein kan op een plezante manier worden verkend op vrijdagavond aan tafel met een lekkere beenham. (Een echte aanrader, schijnt het!) of op zaterdagavond als er daar een meer dan gemiddeld fuifke is : de nacht van de halve liters is in KLJ- en jeugd-kringen een monument op de kalender. Maar let op : allemaal op tijd naar bed, om de zondag fris te zijn!
Wat zeggen we dan : "Ja, papa."
 
Groet
Geert
PHP script © Jan Lenaerts www.sfida.be ontwikkeld op vraag van BTB PC West Vlaanderen
Belgische touwtrekbond