Touwtrekcompetitie West Vlaanderen
Open Westvlaams Kampioenschap
competitietornooi houtave

Seizoen 2014
Extra's
Vorige jaren
Contact

Bookmark and Share

home > verslagen > competitietornooi houtave
Het leek wel een eeuwigheid geleden dat er nog een competitietornooi was !
 
Een prettig weerzien met De Pony's, jammer genoeg moest KLJ Ruiselede nu verstek geven, evenals Fredotrans en hun Damesafdeling. Deze laatste twee hadden dit eigenlijk al voor de start van het seizoen ingecalculeerd, door de drukke dagtaak van vele van hun trekkers.
 
Ook KLJ Uitkerke kwam weer eens aan het touw! Leuk! Traditioneel bij De Stove meerdere KLJ-ploegen en behoorlijk wat (sterke) recreanten. Ook 'tParochieblaadje verraste met een tweede team.
 
Deze recreanten werden in 2 poules van 7 ingedeeld.
In de A-poule won KLJ Meulebeke (eigenlijk ook veel Jupiler-boys??!!) overtuigend voor AD/HD, een verrassend sterke ploeg. Met voorsprong op TTV Versieck 2, KLJ Uitkerke Heren, KLJ Oostende Dames, De ploeters en De Stove Juniors. Een duidelijke hierarchie met slechts één gelijke trek (Versieck2 tegen KLJ Oostende Dames), maar dat was misschien vooral omdat iemand de hak van de schoen verloor tijdens de wedstrijd.
 
In de zware B-poule 2 gelijke trekken : Den Tempel tegen Uitkerke Dames en tegen De lichtgewichten, die toch een beetje een misleidende naam hadden gekozen. Het Klein Bilkske ging door naar de kruisfinales, samen met tzwientje uit Ruddervoorde. Voor de lichtgewichten, Den Tempel, KLJ Uitkerke Dames en KLJ Oostende Heren en 't Parochieblaadje die wat licht was en daardoor kansloos in Houtave, hoewel al duidelijk wat talent aanwezig was.
 
In de Kruisfinales nam Klein Bilkske de maat van ADHD en KLJ Meulebeke zette tzwientje opzij.
Daarna versloegen de Dames van KLJ Uitkerke hun collega's van KLJ Oostende.
In de troosting won tzwientje van ADHD en finaal versloeg KLJ Meulebeke Klein Bilkske in twee trekken. De twee leiders in de competitie kwamen dus niet toevallig tegenover mekaar in de finale. Door hun overwinning neemt KLJ Meulebeke wel een minieme voorsprong op Klein Bilkske in de tussenstand! Het was trouwens niet de eerste keer dat deze twee ploegen mekaar in de finale bekampten en Klein Bilkske zint ongetwijfeld al op sportieve revanche !
Voor het laatste tornooi van 2009 zal ik maar al de competitiereglementen eens lezen als voorbereiding, maar ik denk dat dit een zeer belangrijk tornooi zal zijn geweest voor Meulebeke (doordat twee Getrainden hun kat moesten sturen).
 
5 Getrainden betraden het strijdperk, hopelijk stromen er een paar ploegen door, volgend seizoen? 't Parochieblaadje had de wijze beslissing genomen vooraf door opnieuw op de 550kg te mikken. Ze maakten wel duidelijk enkele minder goeie beslissingen op het veld zelf. Ze moesten wel enkele toegevingen doen in de ploeg : een Dame en een minder ervaren trekker. Het was sprekend (maar niet onlogisch) dat de tegenstand vooral van voren kwam. Hoewel de ploeg alweer bewees dat zer waarschijnlijk de beste Touwtrekkers herbergen, waren ze voer voor de leeuwen op deze grond waar nauwelijks iemand zijn/haar hak kon planten. Ze sleepten een puntje uit de brand tegen De Pony's, onder andere omdat deze ploeg het minst gewicht op overschot had ten opzichte van de Izegemse ploeg. De Pony's maakten het ook Versieck knap lastig die sleurden wat ze konden, om hun extra gewicht te kunnen benutten. Dit resulteerde in 1x "net wel" en 1x "net niet" voor beide ploegen. Versieck maakte een behoorlijke beurt tegen de Stove door de ploeg zo zwaar mogelijk te maken, maar het resulteerde "net" niet in punten. De daaropvolgende ronde moesten ze tegen de KLoJo's de wei in en misschien mede daardoor lukte het weer net niet om een puntendeling te bekomen. Stevig weerwerk de eerste trekbeurt, dat wel. En misschien hierdoor moesten de KLoJo's dan weer inbinden tegen De Stove. Achteraf gezien geen verrassingen genoteerd in Houtave, alleen een bevestiging van wat er dit seizoen al een hele tijd zat aan te komen, vooral als we weten dat De Pony's hier niet op hun sterkst stonden.
 
TUSSENSTAND : (zie ook http://west.touwtrekken.be/)
Aanwezig zijn in Damme zal genoeg zijn voor De Stove om hun derde titel op rij te vieren. Laat het bier maar al stromen. Versieck kan mathematisch wel nog over De KLoJo's wippen, maar dan zullen ze dringend allemaal moeten beginnen bidden om een mirakel. KLJ Ruiselede 1 moet 20 punten ophalen om weer over 't Parochieblaadje te wippen naar plaats 4. Dat kan misschien, omdat ploegen als Versieck, Pony's, Fredotrans(?) tussen hen in kunnen kruipen. De grond is er echter behoorlijk wat zacht en hierdoor beter voor de techniek-ploeg die 't Parochieblaadje is. De Pony's kunnen hoogstwaarschijnlijk wel nog over de twee recreanten wippen, naar plaats 6. Maar eigenlijk horen ze natuurlijk hoger thuis, zoals iedereen wel moet toegeven.
Klein Bilkske moet 10 (hoogstwaarschijnlijk 20) punten goedmaken op KLJ Meulebeke willen ze eerste recreant worden, daarvoor moet er een ploeg tussen hen inzitten. Welke kan dat zijn? Den Tempel is traditioneel sterk op de Beker van Vlaanderen. Voor KLJ Ruiselede 2 moet dat ook niet onmogelijk zijn en Versieck 2 blaast warm en koud dit jaar.
 
Volgende afspraak : over 4 weken : ZONDAG 18 OKTOBER, te Damme bij de seizoensafsluiter van TTV Versieck. Alle info op www.ttv-versieck.be
 
Reacties welkom!
 
Geert Versieck
PHP script © Jan Lenaerts www.sfida.be ontwikkeld op vraag van BTB PC West Vlaanderen
Belgische touwtrekbond