Touwtrekcompetitie West Vlaanderen
Open Westvlaams Kampioenschap
competitie start in ruiselede

Seizoen 2014
Extra's
Vorige jaren
Contact

Bookmark and Share

home > verslagen > competitie start in ruiselede
Prognoses, peilingen, enzoverder : we weten allemaal wat ze waard zijn. "Standard eindigt vooraan, Genk zit zeker in play-off 1, Standard heeft geen kans tegen europese toppers,..." Maar de kranten moeten gevuld, dus overal worden voorbeschouwingen op de mensheid losgelaten. We deden ook even de test :
 
Situatie op Paaszondag, 17.30u :
 
De Stove lijkt niks te kunnen overkomen, KloJo's mogen verwachten dat ze met een jaar ervaring dichter bij De Stove geraken, maar de voorbereiding is niet optimaal : weinig trainen en 1 tornooi in Antwerpen waar een laatste plaats hun logisch deel was na de Kempische hervormingen vorig jaar in het nadeel van zuivere achttallen, Versieck probeert een meevallend 2009 te bevestigen en groeit nog iets verder maar geen enkel voorbereidend outdoortornooi voor het allereerste jaar.
De JupilerBoys creeerden grote verwachtingen bij wie toch in de winter naar touwtreksignalen bleef luisteren : zeer goed seizoenseinde 2009, winst op indoortornooi Damme, trainingen,... dit moest de revelatie worden! Ze blijven echter geen jeugd en moeten vanaf 2010 met 6 trekken ipv 7. Hoeveel tijd hebben ze nodig?
KLJ Ruiselede doet weer mee met Getrainden, we weten dat ze dit nooit doen voor een achtergrond-rol,... .
Bij Fredotrans en Parochiebladje weten we wat we mogen verwachten, maar wat kunnen ze doen tegen de minder ervaren ploegen?
Fredo en JupilerBoys hebben identiek dezelfde manier van trekken wat doen ze tegen elkaar?
 
Bij de recreanten : KLJ Meulebeke traint en hoort waarschijnlijk meer thuis in de tweede helft van de Getrainden-klasse. 't Gaperke is een nieuwe ploeg vol ambitie en zal afhankelijk van de eerste twee trekken een superdag hebben of een tegenvallende dag. Ik reken op het eerste. Versieck 2 blaast altijd warm en koud, afhankelijk van hun ploegsamenstelling. Bij TTC Wieme (ex Den Tempel) is de grootste verandering de nieuwe naam en ook Fredodames is een ploeg die we al redelijk goed kennen.
 
 
Situatie op Paasmaandag, 17.30u :
 
De Stove lijkt niet echt almachtig, maar toch kunnen slechts enkele ploegen een vuist maken. Ze winnen nog maar eens al hun trekken ! VEEL meer spanning echter voor de tweede plaats. Liefst 4 ploegen delen deze tweede plaats. Fredoteam Heren, efficient als in hun beste dagen, wonnen van KLoJo's (na hun ontmoeting met De Stove) en draw tegen Parochiebladje. KLoJo's wonnen van Parochiebladje en gelijk tegen Versieck. Dezen wonnen van Fredoteam maar verloren van Parochiebladje. Die uit Izegem haalden aldus naast de draw tegen Fredo nog 3 welkome punten van Versieck (net na hun draw tegen de KLoJo's.
Enfin : voor wie niet meer mee is : Deze 4 ploegen hadden naast hun verlies van De Stove nog 1 verlies en 1 draw. De Stove won dus liefst 8 punten op hun naaste achtervolgers (ook al waren dat er dus 4 in een achtervolgend peletonnetje). Vorig jaar had een met 4 gedeelde plaats nog een extra-klein verschil opgeleverd.
 
Enkel voor de daguitslag : Onderlinge duels waren gelijk, dan tellen de waarschuwingen KLoJo's zijn dus eigenlijk 2de (1 waarschuwing), Fredoteam Heren had er twee, Parochiebladje 4 en Versieck 5. Doordat een vorige versie van het Rist-systeem werd gebruikt , is dit verkeerd uitgekomen.
 
KLJ Ruiselede liep wat verloren tussen al dat Touwtrek-geweld, nochtans ook een degelijke ploeg. Ze moesten zich beperken tot de 3 punten tegen de JupilerBoys. Dezen konden niks rapen dit paasweekend, maar hopelijk ontmoedigt dit hen niet, want ze tonen toch redelijk wat potentieel
 
Bij de recreanten verslikte Meulebeke zich in Versieck2, dat wel tweemaal een gelijke trek moest toestaan (TTC Wieme en de Tractorvrienden) en dus op 1 punt van de eerste plaats bleef steken. TTC Wieme had een ruime delegatie mee. Ze hadden naast hun kwantiteit ook kwaliteit meegebracht. Misschien zijn ze eindelijk verlost van het wachten op de "oude leden" en werken ze nu aan een grotendeels nieuwe ploeg, dan staat hen nog een mooie toekomst te wachten Want er waren veel nieuwe gezichten, die zeker nog gaan groeien in het Touwtrekken. Mooi punt tegen Versieck2, maar een raar verlies tegen de tractorvrienden die heel onregelmatig presteerden (liefst 4 van de 8 waren gelijke trekken). Hopelijk zien we deze Antwerpse ploeg nog meermaals terug. De beste manier hiertoe is dat ook onze ploegen naar hun tornooi gaan (27 juni)
 
Daarna 't Gaperke midden in het pak (5de van 9). Dit moet een veelbelovend begin zijn, ondanks de onbruikbare witte-kool-vinger van de ankerman, (uitleg bij hemzelf te bevragen) wat hopelijk hun volharding typeert!
Op de zesde plaats Van Bruwaene Roger, 7de Anti-flappy met daarin 3 Pony's, die blijkbaar het trekken niet kunnen laten. Hopelijk doen ze het nog enkele keren over!
Achtste werd een combiploeg. Parochiebladje, Wieme, KLJ Ruiselede, ex-Bilkske werkten samen ! Hopelijk gebeurt het ook op de volgende tornooien dat reserves samen een ploeg kunnen vormen, echt een goed idee van de initiatiefnemers !
Fredoteam Dames slaagden in meerdere mooie trekken waarbij "bijna, maar net niet" de constante was. Onder andere tegen de later vierdes (Tractorvrienden) konden ze overtuigen, echter zonder beloning. En puntje is eigenlijk niet de weerspiegeling van hun tornooi, maar natuurlijk wel hetgeen in de statistieken blijft staan.
 
Moraal van het verhaal : op dit geslaagde tornooi werd het seizoen goed ingezet door de 12 competitieploegen. Het wordt gegarandeerd super-spannend dit jaar, behalve misschien voor De Stove... .
 
Wel 2 puntjes van kritiek :
1. Wil iedereen zijn best doen om op tijd te komen, er werd TE laat gestart. Aan diegenen die op tijd waren : BLIJF op tijd komen.
2. Behalve kinderachtig (en laf) is het allesbehalve een sportief gedrag om schade toe te brengen aan het sanitair. We mogen al blij zijn dat de organisator propere voorzieningen heeft, hopelijk kunnen de organisatoren dit blijven doen!
Ik durf te hopen dat dit niet door een competitieploeg werd gedaan.
 
Daartegenover staat dat het leuk is om te zien dat enkele ploegen samen eten ter plekke : goed voor de groepssfeer n voor de organisator n zo ben je zeker op tijd.
 
Uitslagen en wedstrijdblad zoals altijd op
Daar is ook ruimte voor foto's. Is er iemand die ons daaraan kan helpen?
 
Bij wijze van voorbeeld : De Stove haalde 39p : dat is 18punten behaald in hun poule EN 21punten (het meest-behaalde punten in de "onderliggende" klasse. Dus alle Getrainden krijgen 21 punten bij hun behaalde punten.
 
Onze volgende afspraak is zondag 23 mei. Deze datum gaat zeker door, de plaats ligt nog niet vast !!!
Ik reken er op zo vlug mogelijk iets te horen van de Pony's (ook als negatief).
Competitieploegen zijn automatisch ingeschreven, gelieve mij te verwittigen als je niet kunt komen!!!
 
Reacties welkom.
Geert
 
PHP script © Jan Lenaerts www.sfida.be ontwikkeld op vraag van BTB PC West Vlaanderen
Belgische touwtrekbond