Touwtrekcompetitie West Vlaanderen
Open Westvlaams Kampioenschap
klojo in ruiselede

Seizoen 2014
Extra's
Vorige jaren
Contact

Bookmark and Share

home > verslagen > klojo in ruiselede

Voor de tweede competitiedag warden we gedepanneerd door de KLoJo’s : op korte tijd puzzelden zij een geslaagd tornooi in mekaar. Tijd om grondig bijkomende ploegen te zoeken bleek wat te kort, en twee tornooien op dezelfde plaats (zelfs in hetzelfde dorp) is misschien niet ideaal. Maar sportief was het wel goed dat zij aanboden de organisatie voor hun rekening te nemen. Op die manier kon iedereen deze datum in de agenda laten staan. En alles wat we strikt genomen moeten hebben voor een tornooi, daar hadden ze ook voor gezorgd. Het zonnetje mocht zelfs wat minder zijn geweest… .

Zes Getraindenploegen en zes Recreanten : enkel Fredotrans’ tweede ploeg moest verstek laten gaan en hun plaats werd ingenomen door ’t Klein Bilkske.

Getrainden :
Na de eerste wedstrijddag leek De Stove makkelijk op weg naar opnieuw een probleemloos seizoen. Het pakte vandaag wel wat anders uit! Lag het aan de grond? Kwam het door de gewijzigde ploegopstelling? Was het de verdienste van de KLoJo’s? Ik ga ervan uit dat het een combinatie van alle drie was die ervoor zorgden dat de achterstand van de KLoJo’s werd herleid van 8 naar 3 punten. Ik gun beide ploegen de overwinning, maar dit komt de spanning zeker ten goede !!! KLoJo’s trokken een foutloos parcours (niet altijd zonder moeite) en Stove liet ook nog eens één trek aan KLJ Ruiselede. Raar maar waar : KLJ Ruislé eindigde toch nog slechts als 5de.

Weinig lange trekken door de droge ondergrond (zoals vandaag op alle grasvelden), was het gewicht iets meer doorslaggevend dan anders. Er zat ook niemand echt te wachten op ellenlange trekken onder deze loden zon. Zelfs finales hoefden blijkbaar al niet meer hoewel er slechts 5 wedstrijden waren voor iedere ploeg.

In de eerste ronde bleek Versieck nog niet geconcentreerd genoeg en verslikte beide keren in Fredotrans, voor de gelegenheid met een mixed-team. Het zouden echter hun enige 3 punten blijken. In de tweede ronde rekenden de KLoJo’s af met De Stove. In de derde ronde hoopte Versieck hiervan te kunnen profiteren door het ook te proberen tegen de mannen van De Haan, maar ze kwamen van een (erg) kale reis thuis. In de vierde ronde slaagde KLJ Ruiselede er wel in van De Stove een punt af snoepen! Raar genoeg zorgde deze uitschieter toch maar voor 4 punten. Toch een prestatie om te onthouden, die trek tegen De Stove?! Wie er foto’s van heeft kan ze opsturen ;-)  .

Ondertussen had ’t Parochiebladje ook zes punten getotaliseerd (geen verrassdingen daarbij), maar verloor van Versieck die aldus ook op zes kwamen. Deze twee deelden ook de vorige afspraak hun plaats en blijven dus broederlijk zij aan zij, maar samen verliezen ze wel al de KLoJo’s en De Stove uit het zicht. Fredotrans moest 3 punten prijsgeven op de Damse en Izegemse ploeg en blijft dus nog in het spoor.

Het kan spannend worden voor de eerste plaats (KLoJo’s en Stove) en voor die derde plaats (Versieck, Parochiebladje, Fredotrans).

Opmerkelijk : Versieck had op dag 1 nog het meeste waarschuwingen, vandaag hadden ze er geen enkele. Ondanks 5 relatief korte trekken hadden zowel De Stove als ’t Parochieblaadje er zes aan hun been. Er werden dan ook enkele wedstrijden op 3 waarschuwingen afgefloten. Korte, maar dus wel krachtige trekken!

Recreanten :
De JupilerBoys hadden besloten vandaag even een stapje terug te zetten naar de Recreanten. Het resulteerde in een “logische” eerste plaats. Dat is dan wat men noemt “mossel noch vis” : Getraindenreeks is misschien iet of wat wat ambitieus, Recreantereeks is dan weer niet echt leerrijk te noemen. Hopelijk volgen later tornooien met meer deelnemers en kunnen alle betere Recreanten hun robbertje eens uitvechten in de staart van het Getrainden-peleton. Dit maal hielp het ons wel aan twee evenwichtige poules.

In de eerste ronde hadden we al wat later de finale had kunnen zijn : JupilerBoys won van Versieck 2, dat nochtans twee maal een vlugge start met twee meter winst had gekend. Ondertussen had het Klein Bilkske zijn 3 punten al op zak tegen Wieme, terwijl KLJ Meulebeke (de derde plaats) won van ’t Gaperke.

JupilerBoys kwamen later nooit meer in de problemen en Versieck slaagde er iedere wedstrijd weer in om razendsnel te starten. Omdat ze de combiregel niet optimaal benutten, waren ze wat bang voor zware wedstrijden en concentreerden zij zich op hun start. KLJ Meulebeke stond na dag 1 een puntje voor, maar staat er nu 2 achter. ‘t Gaperke is duidelijk op de goede weg maar alle verschillen of fouten werden op dit “snelle circuit” wat uitvergroot. Ook het Klein Bilkske toonde dat ze goed hadden opgelet vorig jaar. Er moet iemand de laatste zijn, en dat was vandaag Wieme, die ook de combiregel niet optimaal konden benutten. Ondanks 7 paar voeten op de grond, bleken ze toch nog te licht vandaag. Zij zijn nog steeds op zoek naar een vaste kern en hopen eindelijk van de vele wissels af te raken.

Opmerkelijk : Welgeteld 1 gelijke trek vandaag ! 30 wedstrijden werden met slechts 1 veld-scheidsrechter vlot afgewerkt ! Na de laatste trek geen stormloop naar huis, het mocht vandaag wat gezapiger. Vanavond zullen wel enkele flessen “after-sun” worden geopend, vrees ik.

Uitslagen als altijd :  http://west.touwtrekken.be/

(zowel tussenstand als daguitslagen, later deze week ook foto’s)

Volgende afspraak : zondag 6 juni De Haan : info bij de Stove  (of op www.touwtrekken.be)

Volgende COMPETITIEDAG : Zondag 20 juni, te gast bij KLJ Meulebeke (Meulebeeksestraat 18, IZEGEM)

Ter info : Krant van West Vlaanderen en Nieuwsblad (regio) werden aangeschreven over dit tornooi. Net als vorig jaar werden de ploegnamen vervangen door de stadsnamen (De Haan, Ruiselede, Ruiselede-Jeugd,…) voor de uitstraling. Hopelijk helpt ons dat onze Sport in de sportkatern in plaats van bij de faits-divers.

Graag tot binnenkort,

Geert

PHP script © Jan Lenaerts www.sfida.be ontwikkeld op vraag van BTB PC West Vlaanderen
Belgische touwtrekbond