Touwtrekcompetitie West Vlaanderen
Open Westvlaams Kampioenschap
klj meulebeke

Seizoen 2014
Extra's
Vorige jaren
Contact

Bookmark and Share

home > verslagen > klj meulebeke

KLoJo’s redden competitie 2010 NIET !

Ja, ik geef het toe : ik ben ook geen vat lyrische inspiratie. Wie denkt dat het eenvoudig is telkens op 1 avond een zinnige tekst te verzinnen die toch telkens weer op een andere manier gebracht wordt, moet ik ontgoochelen : als het bijna altijd over dezelfde ploegen en over het weer en de ondergrond moet gaan, is de vorm nog moeilijk te kleuren met geniale invallen of verrijkende poezie.
Dat wordt dan gedeeltelijk opgelost doordat ik al de avond voor het tornooi begin te denken hoe het verslag te brengen.

Zo gebeurde het voor dit tornooi dat ik had opgevangen dat De Stove vandaag niet met de sterkst mogelijke combinatie zou aantreden. Afgaande op de stijgende prestatiecurve van de KLoJo’s de laatste tornooien, dacht ik dan ook dat ze weer wat punten zouden inlopen op de leiders uit De Haan, en de competitie weer spannend zouden maken (voor het eerst in 4 jaar…). Ik zou ook uitweiden dat dit voor iedereen goed is, zelfs voor De Stove zelf, dat ze eindelijk eens echte tegenstand hebben en dat ze daar sterker door zouden worden (voor bvb BK) EN met hen, ALLE competitieploegen.

De allereerste trek van de dag was zelfs al de clash tussen deze twee titelpretendenten. Het eindigde op een 1-1. Dat is natuurlijk alles en niks, hť. Alles is nog mogelijk. 2de ronde : Versieck-KLoJo’s : gelijke trek… Derde ronde : DE Stove-Versieck : wie wint neemt een heel ferme optie op de overwinning. De Stove kan alles weer goed maken, Versieck kan KLoJo’s wat helpen en eindelijk nog eens de Stove “pakken”. Het scenario van de laatste jaren herhaalde zich echter en De Stove trok aan het langste eind. KLoJo’s vergaloppeerden zich ook 1 keer tegen de revelatie van de dag : de JupilerBoys, waardoor De Stove alweer op rozen zit voor dit seizoen. Ze zijn misschien niet sterker dan KLoJo’s, maar ze laten bijna nooit punten liggen. Het is soms frustrerend voor de tegenstander, maar een sportieveling probeert vooral ZELF harder te trekken.

TTV Versieck leek na de hoopgevende start (winst tegen Fredotrans en gelijk tegen KLoJo’s) op weg naar een superdag, hoewel ze het ook met een noodploeg moesten doen. Wegens blessures moest een recreant en een dame worden ingeschakeld,weliswaar hun beste dame, maar weinig ploegen opteren voor een dame als een heer mogelijk is. Later knalden ze echter keihard met het hoofd tegen de muur : verlies tegen rechtstreeks concurrent voor derde plaats, Parochieblaadje, en ook verlies van de “dagrevelatie”. Versieck eindigde uiteindelijk teleurstellend 5de met 7 punten.

Parochieblaadje had een minder opvallend, maar wel efficiŽnter resultaat : verlies tegen de twee toppers, maar verder een foutloos parcours. Ze werden gedeeld tweede : ze nemen 5 punten voorsprong† op Versieck, met wie ze gelijk stonden op de derde competitieplaats.

DE revelatie waren echter de JupilerBoys. Niet geheel onverwacht, want de meeste ingewijden zagen al dat ze potentie hebben. In mei stapten ze nog even terug naar de Recreanten, maar nu sloegen ze keihard toe.Winst tegen KLJ Ruiselede, Fredoteam, Versieck en gelijk tegen KLoJo’s ! Daar zijn de tegenstanders nog niet mee klaar ! Het bewijst misschien ook dat er nog “Recreanten” klaar zijn om eens de stap te wagen op een dag dat hun ploeg volledig is?!

KLJ Ruiselede slaagde er niet in om hun superstunt van vorig tornooi over te doen, waar ze een punt pakten van De Stove. Ze konden enkel 3 punten naar zich toe trekken tegen Fredotrans.

Fredotrans trok vandaag opnieuw gemengd, ze waren verdienstelijk, maar er waren blijkbaar meerdere trekkers met te weinig ervaring om vandaag punten te rapen (meerdere nieuwe gezichten op het veld). Toch is het duidelijk dat er muziek zit in deze gemengde ploeg, misschien zelfs meer dan in de twee aparte ploegen? De toekomst zal het uitwijzen.

Mooie Recreantenklasse !

Ja, natuurlijk de echte gelegenheidsploegen gaan het wel zwaar hebben gehad, 6 keer trekken. Maar het was een mooie, gevulde poule, ondanks afwezigheid van Versieck2 en Fredotrans2. KLJ Meulebeke werd alweer eerste, ’t Gaperke schuift gestaag door naar voor (ook al “zoals voorzien”) en op de derde plaats verrassend KLJ Waregem. Deze ploeg doet jaarlijks aan touwtrekken, maar dan wel maar een tweetal keer. Toch nestelden ze zich vandaag op het podium, en trokken gelijk tegen KLJ Meulebeke en Wieme, twee ervaren competitieploegen ! Ze waren de enigen die KLJ Meulebeke van het maximum konden afhouden! Een straffe prestatie die doet verlangen naar meer!!! Winst tegen de LG Meulebeke en KLJ Ingelmunster, twee heel onervaren ploegen, is misschien geen duidelijk signaal, maar de manier waarop ze dat deden is dat wel.

Wieme deed het een pak beter dan het vorige tornooi, maar die keer waren er natuurlijk geen echte recreanten, waardoor het resultaat niet echt te vergelijken is. Het is pijnlijk om zien dat ze opnieuw toegevingen moesten doen op de ploegsamenstelling (jeugd/dame) om rond te komen. Hoeveel keer heb ik al niet gedacht “moesten ze nu eens hun volledige ploeg kunnen opstellen”. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Laat ons ook niet vergeten dat deze mensen nog 2x een half uur langer rijden per competitiedag, dan de andere ploegen! Chapeau! Weinigen zouden het kunnen opbrengen.

Het zwientje is een ploeg die dit jaar voor het eerst een tornooi organiseert en dat ook vorig jaar bij KLJ Meulebeke was. Ik hoop dat ze goed hebben rondgekeken naar de ervaren ploegen, dan viel er toch wat te leren. Ze haalden slechts een puntje minder dan Wieme† (en een gelijke trek tegen hen) ook dat is hoopvol voor hen!

KLJ Ingelmunster en LG Meulebeke bewezen nog maar eens dat 6 trekken meer dan genoeg is voor echte gelegenheidsploegen. Ik hoop van harte dat ze zich geamuseerd hebben en morgen niet al te stijf zijn (aan de spieren, uiteraard). Ze moesten niet te ver naar huis, dus misschien hebben ze het anders goed gemaakt? Het is wel dankzij de aanwezigheid van dergelijke ploegen dat een tornooi net dat stukje mooier en gekleurder wordt.

KLJ Meulebeke

Vorig jaar hadden we nog zitten bakken en braden in de onbeschermde zon, nu had de organisator een tent voorzien. Wegens een gure en koude wind was deze heel welkom. Het werd een heel geslaagd tornooi. Opvallend veel ploegen moesten echter puzzelen met nieuwe mensen, toeval? Of ligt het aan de datum? Niet het makkelijkste om de ploeg samen te stellen, maar misschien een goede aanleiding om vers bloed te zoeken.

Twee scheidsrechters is echt niet veel, maar de aanwezigen toonden wel hun inzet en het tornooi was daardoor heel vlot gedaan. De ploegen hebben er alvast geen hinder van ondervonden. Zijzelf zullen wel een lastig dagje hebben gehad, en door de wind misschien ook wel een kopvalling?

Ze hebben tijd tot 19 september om te herstellen, want dan pas is het volgende competitietornooi in Houtave.
Maar uiteraard zijn er in de tussentijd wel tornooien te vinden voor de Touwtrekker die een beetje zoekt! (www.touwtrekken.be en www.ttv-versieck.be hebben een interessante kalender)

Tussenstand als altijd op http://west.touwtrekken.be

Er zijn ook een 70tal foto’s van De Haan te zien op volgende : http://picasaweb.google.com/nachtvandehalveliters

Geert

PHP script © Jan Lenaerts www.sfida.be ontwikkeld op vraag van BTB PC West Vlaanderen
Belgische touwtrekbond